معاونت پژوهش و فناوری
 
EnAr ورود 0

آیین نامه ساماندهی ماموریت های خارجی اعضای هیأت علمی، مدیران و یاوران علمی دانشگاه ها

 

 

شرایط درخواست

 

نحوه ثبت درخواست

 

مدارک لازم برای ثبت درخواست

 

 

فرایند کلی  (گردش کار کلی)

پس از دریافت درخواست فرایند کلی به صورت زیر طی خواهد شد.

 

  

فرم‌های مرتبط 

 فرم‌های پیوست 

 

پیوندهای مهم 

آیین نامه ساماندهی ماموریت های خارجی اعضای هیأت علمی، مدیران و یاوران علمی دانشگاه ها

 

کارشناس مربوطه

آقای علیرضا غلامزاده - شماره تماس : 07633711035 - داخلی: 6

 

*** برخی نکات مهم

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

پیوست شماره پنج (پیرو مصوبه سی و یک)

آیین‌نامه ساماندهی مأموریت‌های خارجی اعضای هیأت علمی، مدیران و یاوران علمی دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، فناوری، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد

مقدمه

به منظور توسعه دیپلماسی علمی، تبادل دانش و فناوری، تقویت قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران و افزایش سرمایه‌های علمی، فناوری، اجتماعی و فرهنگی کشور، آیین‌نامه ساماندهی مأموریت‌های خارجی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد (مؤسسه) وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (وزارت) با استناد به قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب ۱۳۸۳، بند (ب) ماده ۲۰ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و ماده (۱) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور 16/01/1396، بند ۱۲ از اقدام ملی راهبرد کلان ۹ نقشه جامع علمی کشور و اعلام نظر معاونت محترم حقوقی ریاست جمهوری در خصوص مجوز سفر اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مورخ 30/10/1394 به شماره 29705/94م به شرح ذیل تدوین می‌شود:

ماده 1 - تعریف مأموریت‌های خارجی

مأموریت‌های خارجی شامل کلیه سفرهای خارجی است که در چارچوب توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی انجام می‌شود، از جمله حضور در کمیسیون‌ها یا کمیته‌های مشترک میان دانشگاه و مراکز فناوری با سایر کشورها و نهادهای بین‌المللی، مذاکره برای عقد تفاهم‌نامه‌ها به منظور گسترش روابط علمی، پژوهشی و فناوری، سرپرستی بازدیدها و اردوهای علمی، فرهنگی و ورزشی، شرکت در اجلاس مؤسسات و مجامع بین‌المللی به عنوان نماینده وزارت عتف، شرکت در همایش‌ها، سمینارها، کنفرانس‌ها، کارگاه‌ها، جشنواره‌ها، نشست‌ها، نمایشگاه‌ها و فن‌بازارها، نظارت بر آزمون‌های سراسری، فروش و خرید وسایل و تجهیزات دانشگاهی یا انتقال فناوری، جذب و تبادل دانشجو، و بسترسازی برای دوره‌ها و پروژه‌های مشترک تحقیقاتی و فناوری؛ تبادل تجربیات علمی، پیگیری و نظارت بر امور اجرایی مرتبط با کار، ثروت نظارت بر مأموریت‌های خارجی و اعزام به خارج از کشور انجام می‌گیرد.

ماده 2 - اقدامات اجرایی مؤسسه

۱-۲- دبیر هیئت امنای مؤسسه، هر سال چهارچوب و اولویت‌های مأموریت‌های علمی-فناوری سالیانه مؤسسه، شامل تعداد کلی مأموریت‌ها، در چارچوب برنامه پنج ساله راهبردی مؤسسه، با تعیین کشورهای هدف و حوزه همکاری به تصویب هیئت امنای مؤسسه می‌رساند.

۲-۲- سفرهای خارجی باید بر اساس نقشه جامع علمی کشور و برنامه راهبردی مؤسسه سطح‌بندی و اجرا شوند و نتایج هر یک از سفرها با اهداف مورد نظر تطبیق داده شود. در صورت عدم تطابق سفرها با برنامه راهبردی مؤسسه، مسئول مربوطه پاسخگو باشد.

۳-۲- موضوع، نفرات اعزامی، محل و میزان هزینه‌ها برای مأموریت‌های علمی، پژوهشی و فناوری اعضای هیأت علمی مؤسسه به خارج از کشور، همراه با دلایل توجیهی مأموریت، برنامه سفر و پیش‌نویس تفاهم‌نامه (در صورت وجود برنامه برای انعقاد تفاهم‌نامه)، حداقل 45 روز قبل از تاریخ آغاز سفر و از سوی مؤسسه با امضای بالاترین مقام مؤسسه به مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت ارسال می‌شود.

۴-۲- عضو هیأت علمی مؤسسه که با دریافت تأییدیه کارگروه نظارت بر مأموریت‌های خارجی وزارت به مأموریت خارج از کشور اعزام می‌شود، ضمن برخورداری از حقوق و مزایای ریالی، فوق‌العاده مأموریت روزانه خارج از کشور را به صورت ارزی یا ریالی (با رعایت صرفه‌جویی و تناسب با سفر داخلی) به میزان تعیین شده و مصوب در کارگروه پس از ارسال گزارش سفر و تأیید رئیس مؤسسه دریافت می‌کند.

۵-۲- تأمین بلیط سفر، هتل و غذا در ایام مأموریت بر عهده مؤسسه است که به صورت تنخواه گردان قبل از انجام سفر در اختیار مأمور اعزامی قرار می‌گیرد و پس از انجام سفر با ارائه مدارک و مستندات لازم تسویه حساب انجام می‌شود.

ماده ۳ - کارگروه نظارت بر مأموریت‌های خارجی وزارت

۱-۳- کارگروه نظارت بر مأموریت‌های خارجی (کارگروه) با ترکیب رئیس مرکز هیئت امنای مؤسسه و هیئت ممیزه، رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی، رئیس مرکز حراست و ۳ تا ۷ تن از معاونان و مدیران وزارت متبوع با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل می‌شود و در چارچوب مصوبات هیئت امناء، مأموریت افراد معرفی شده از سوی موسسه را بررسی، تصویب و بر انجام آن نظارت می‌کند. این مأموریت‌ها کوتاه‌مدت و حداکثر 3 ماهه است.

۲-۳- رئیس کارگروه نظارت بر مأموریت‌های خارجی با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از میان اعضای کارگروه تعیین می‌شود.

۳-۳- دبیرخانه کارگروه در مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت عتف مستقر است و حداکثر ظرف مدت چهار هفته، پاسخ رد یا قبول سفر را با توجه به موضوع و سیاست‌های کلان کشور و وزارت اعلام می‌کند.

۴-۳- رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی، پس از تصویب کارگروه، وظیفه ارسال نامه به نهادهای مربوطه از جمله وزارت امور خارجه را بر عهده دارد.

5-۳- ماموریت‌های علمی خارج از کشور برای ارائه مقاله در کنفرانس‌ها و نشست‌های علمی از این آئین‌نامه مستثنی بوده و در صورت موافقت رئیس موسسه انجام می‌شود.

6-۳- روسای مراکز ملی (Focal Point) و نمایندگان کلیه سازمان‌ها و نهادهای علمی، پژوهشی و فناوری بین‌المللی که به گونه‌ای از امکانات و اعتبار مالی جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کنند، درخواست خود را از طریق رئیس مرکز ملی ارسال نمایند.

۷-۳- مأموریت‌های کارکنان و مدیران ستاد وزارت علوم با تأیید بالاترین مقام واحد مربوط، از طریق مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی و با تصویب کارگروه نظارت بر مأموریت‌های خارجی وزارت انجام می‌شود.

۸-۳- تدوین و ایجاد یک اطلس جامع، هدفمند، حرفه‌ای و همه‌گیر در راستای توسعه دیپلماسی علمی در کارگروه برای برنامه‌ریزی سفرهای خارجی ستاد وزارت عتف و کلیه مؤسسات وابسته ضروری است.

۹-۳- کارگروه موظف است در خصوص کلیه درخواست‌های اعزام، از جمله موضوع سفر، تعداد نفرات اعزامی و افراد شرکت‌کننده در سفر و مدت مأموریت حساسیت لازم را اعمال نماید و از انجام سفرهای موازی، غیرضروری و بدون دستاورد جلوگیری کند و تعداد افراد اعزامی باید حداقلی باشد و افراد باید پست سازمانی مرتبط با مأموریت داشته باشند.

۱۰-۳- اعزام اشخاص اعم از اعضای هیات علمی، مدیران و یاوران علمی به ماموریت اداری خارج از کشور (به استثنای شرکت در نشست‌ها و کنفرانس‌های علمی) برای هر نفر بیش از ۳ سفر (و در مجموع ۱۲ روز) در سال ممنوع است.

ماده ۴ - نظارت کیفی

۱-۴- مؤسسه موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از انجام مأموریت، گزارش مأموریت به همراه دستاوردهای آن را به دبیرخانه کارگروه ارسال نماید. نتایج سفرهای خارجی به همراه شرح عملکرد و وظایف هر یک از مأمورین اعزامی باید پس از انجام سفر در کارگروه مطرح، ارزیابی و به تأیید برسد.

۲-۴- در کارگروه، مأموریت‌های خارجی بر مبنای تطابق مأموریت و تخصص افراد با اهداف راهبردی و کشورهای هدف مؤسسه (راهبردی و حوزه همکاری) مورد تأیید قرار می‌گیرد.

۳-۴- مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی با حفظ گزارش‌ها و ارائه آمارها، امکان هم‌گرایی، هم‌افزایی و انتقال تجربیات بین مؤسسات را فراهم می‌آورد.

۴-۴- روند کلی مأموریت‌های سالیانه در کارگروه نظارت بر مأموریت‌های خارجی با حضور اعضای کارگروه و در صورت نیاز رئیس مؤسسه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و توصیه‌های مربوط به هیئت امنا و رئیس مؤسسه ارائه می‌شود.

۵-۴- رئیس کارگروه موظف است گزارش مأموریت‌ها را به صورت سالیانه با تأکید بر دستاوردها جمع‌بندی نموده و نتایج آن را به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ارائه نماید.

ماده ۵ - این آیین‌نامه در ۵ ماده تنظیم شده و در تاریخ ۲۳23/12/1401 به تصویب هیئت امنای منطقه دو پژوهشی رسید و با تائید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قابل اجرا می‌باشد.

 

بازدید امروز: 4    بازدید کل: 148
captcha