معاونت پژوهش و فناوری

واحد های فناور مرکز رشد دانشگاه هرمزگان

خروج موفق واحد فناور مرکز رشد با عنوان دستگاه شمارش لارو میگو

دستگاه شمارش لارو میگو یکی از واحدهای فناور خروج یافته ی موفق مرکز رشد دانشگاه هرمزگان می باشد.

پیشرفت صنعت و تکنولوژی در سالهای اخیر باعث شده است تا فعالیتهای مورد نظر با دقت،بهره وری، سرعت و راحتی بیشتری انجام شوند.شمارش تعداد لاروهای میگو از جمله فعالیتهایی است که به دفعات بالایی انجام می شود و نیاز به تحقیق و طراحی روشی برای مکانیزه کردن آن به شدت احساس می شود. در حال حاضر شمارش لاروها به صورت کاملا دستی انجام می شود و به دلیل تعداد بسیار زیاد خرید و فروش لاروها عملا شمارش تمام لاروها به صورت دستی غیر ممکن است. به همین دلیل در این مراکز لاروها را در کیسه هایی بسته بندی میکنند و سه نمونه از بسته ها را به عنوان معیاری برای کل بسته ها می شمارند و بر این اساس تعداد کل لاروها را تخمین می زنند. همان طور که کاملا مشهود است این نحوه شمارش دقت بسیار پایینی دارد. روشهای مختلفی مانند سنسورها، اشعه ها و.....برای این کار معرفی شده اند ولی به دلیل اندازه بسیار کوچک لاروها این روشها کارایی لازم را ندارند. در طرح پیشنهادی استفاده از تکنولوژی پردازش تصویر برای حل این مشکل پرداخته شده است.

معرفی طرح:

• شمارش سریع و راحت لارو میگو
  • برتری دستگاه نسبت به روش های ارائه شده گذشته
  • پردازش تصویر از طریق نورپردازی در کف
  • غلبه بر چالش هایی از قبیل حضور لاروها در آب ، متحرک بودن آن ها و ...
  • شمارش با اعمال روش قطعه بندی ابداعی و تکنیک برچسب زنی
  • اعلام نتیجه با بهره گیری از روش های آماری