مسابقہ‌

مبانی مکتب اسلام

در حدیث مشهوری که پایه ها و مبانی مکتب اسلام را معرفی می‌کند، چنین آمده است:

قَالَ أبوجَعفَرعلیه السلام: بُنِیَ الإسلَامُ عَلَی خَمسٍ: عَلَی الصَّلاة وَ الزَّکَاة وَ الصَّومِ وَ الحَجّ وَ الوَلَایَة وَ لَم یُنَادَ بِشَی ءٍ کَمَا نُودِیَ بِالوَلَایَه

#امام_باقر علیه السلام فرمود: «اسلام بر پنج پایه استوار است: نماز، زکات، روزه، حج و #ولایت و هیچ چیز مانند #ولایت مورد سفارش قرار نگرفته است.

بر اساس این حدیث شریف، مهم ترین اصل از اصول مکتب اسلام «ولایت» است. والبته مبنای اصلی #ولایت ، #محبت قلبی است که انسان بر اساس آن رفتار و گفتار خود را جهت می دهد. بر اهل بصیرت روشن است که #محبت ، بدون معرفت حاصل نمی شود. بنابراین، آنچه موجب سعادت بشری است، دوستی آگاهانه نسبت به معبود یگانه و بی همتاست. شایان ذکر است که دوستی خداوند با دوستی اولیای خدا و دشمنی با منکران و مشرکان ملازم است؛ یعنی نمی توان مدّعی دوستی خدابود، ولی با دوستان خدا دشمنی ورزید، یا با دشمنان خدا دوستی کرد.

هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام

هیئت دانشجویی دانشگاه هرمزگان