پیام دبیر انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه هرمزگان به مناسبت روز بزرگداشت حکیم عمر خیام:
به نام خدا
مدت مطالعه: 3 دقیقه
۲۸ اردیبهشتماه، روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری، نه فقط یادآور مقام شامخ یک شاعر نامآور، که تجلیگاه تلاقی علم و ادب، حکمت و اندیشه، و زیستن در سایه آگاهی است. خیام، این چهره درخشان فرهنگ ایرانی-اسلامی، از سویی متفکری ژرف در ریاضیات، نجوم و فلسفه است و از سوی دیگر شاعری حکیم که رباعیاتش سرشار از تأملات هستیشناختی و دعوت به درک «اکنون» است.
در دورانی که انسان معاصر گرفتار زیستن سطحی و شتابزده در پیچیدگیهای دنیای مدرن است، بازخوانی افکار و آثار خیام، ما را به بازنگری در شیوه اندیشیدن و زیستن فرا میخواند. خیام با بیانی موجز اما ژرف، ما را با مفاهیمی چون گذر زمان، ناپایداری دنیا و اهمیت زیستن آگاهانه روبهرو میسازد.
او که در شهر دانشپرور نیشابور بالید، نهتنها در ساحت علم و تقویمنگاری تأثیرگذار بود، بلکه در ادبیات جهانی نیز جایگاهی بلند یافت؛ چنانکه ترجمه رباعیات او به زبانهای زنده دنیا، خیام را به نمادی جهانی از تفکر ایرانی بدل کرده است.
در روزگار ما که بیش از همیشه به «آگاهی» نیازمندیم، پاسداشت خیام، نه فقط بزرگداشت یک نام، که یادآوری یک شیوه تفکر و زیست عقلانی و ژرفنگر است. دانشگاهیان امروز، با تأسی از اندیشه چندبعدی خیام، میتوانند پیوندی مؤثر میان عقلانیت علمی و تأملات انسانی برقرار کرده و به شکلگیری نسلی خردورز، مسئول و بیدار کمک کنند.
فرا رسیدن روز بزرگداشت حکیم عمر خیام را به جامعه دانشگاهی، اهل فرهنگ و همه دوستداران خرد، علم و ادب تبریک گفته و امید داریم که با بازخوانی میراث سترگ این اندیشمند آزاده، در مسیر بالندگی فرهنگی و داناییمحور گامهای موثرتری برداشته شود.
محدثه غلامی- دبیر انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه هرمزگان
پایان خبر