مرکز مطالعات و تحقیقات هرمز (پژوهشکده هرمز)

ArEn

نخستین نشست علمی زیست‌فناوری دریا توسط مرکز مطالعات و تحقیقات هرمز به‌صورت مجازی در دانشگاه هرمزگان برگزار شد. این نشست در راستای مأموریت‌ دانشگاه جامع هرمزگان با تأکید بر اقتصاد دریا پایه برگزار شد و سخنرانان مدعو آخرین موضوعات پژوهشی، موانع و چالش‌های پیش رو در ارتباط با تولید و تجاری‌سازی ترکیبات فراسودمند دریایی به بحث و تبادل‌نظر پرداختند. در ابتدای این نشست،‌ دکتر صادقی سرپرست دانشگاه هرمزگان به نقش و اهمیت زیست‌فناوری دریا در حوزه اقتصاد پرداخت. همچنین با اشاره به اسناد بالادستی، سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام بر توسعه علوم و فناوری‌های جدید ازجمله فناوری‌های زیستی از نقش بی‌بدیل آن در عصر حاضر سخن گفت. در ادامه دکتر نوید احمدی نسب عضو هیئت‌علمی و مسئول برگزاری این نشست، به معرفی توانایی‌های موجود در این حوزه و بررسی شاخص‌های مهم توسعه فناوری‌های نو، ازجمله زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشي مرتبط با آن پرداخت. همچنین سخنرانی دکتر محمود کاظم زاد،رئیس شبکه نانو فناوری جهان اسلام و دکتر سعید تمدنی رئیس دپارتمان زیست‌فناوری پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان و سایر اساتید مدعو با محوریت موضوع جلسه از دیگر برنامه‌های این نشست بود. در پایان دکتر رضایی لطیفی ریاست مرکز مطالعات و تحقیقات هرمز به معرفی دستاوردهای این مرکز و همچنین شرح برخی پروژه‌ها و طرح‌های به انجام رسیده در حوزه‌های مرتبط با انرژی‌های تجدید پذیر، علوم زیست‌محیطی و دریا پرداخت. در این نشست علمی اساتید دانشگاه‌های هرمزگان، عمان، شبکه نانو فناوری کشورهای اسلامی (INN)، پژوهشکده محیط‌زیست پژوهشگاه مواد و انرژی، موسسه تحقیقات علوم شیلات کشور، اداره کل شیلات استان هرمزگان، مرکز زیست‌فناوری خلیج‌فارس و پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان، حضور داشتند و به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.