راهکاری برای تعادل میان سنت و مدرنیته
در چهاردهمین پیشنشست الگوی سوم زن مسلمان، کارشناسان بر اهمیت بازشناسی جایگاه زن در تعامل میان سنت و مدرنیته تاکید کردند. این نشست با حضور اساتید و نخبگان برجسته در دانشگاه های استان هرمزگان با هدف تبیین الگوی سوم زن مسلمان بهعنوان یک الگوی جامع و فراگیر که ضمن حفظ ارزشهای اسلامی، به زنان اجازه میدهد تا در عرصههای مختلف اجتماعی فعالیت داشته باشند برگزار شد.
در این نشست، دکتر معصومه مقیمی، مسئول مرکز تحقیقات راهبردی بانوان و خانواده بسیج اساتید کشور، ضمن تبریک ایام مبارک ماه رجب، بر اهمیت تبدیل الگوی سوم زن مسلمان به یک گفتمان ملی و نظریهپردازی در این حوزه تاکید کرد.
وی با اشاره به مدلهای متنوع کنشگری زنان در نظام بینالملل، الگوی سوم را بهعنوان یک الگوی جامع معرفی کرد که در عین حال که زن را محور خانه و خانواده میداند، در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز نقشآفرین میداند.
دکتر مقیمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه معرفتی خود توانسته است الگوی کاملی از زن مسلمان را ارائه نماید، بر نقش زنان بهعنوان نیمی از جامعه و تربیتکنندگان نیم دیگر جامعه تاکید کرد.
وی همچنین به تهاجمات فرهنگی غرب و تلاش دشمنان برای تضعیف جایگاه زن ایرانی اشاره کرد و بر لزوم معرفی زیباییهای سبک زندگی زن مسلمان به جهانیان تاکید نمود.
دکتر هانیه کوهی، عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان، نیز در این نشست به موضوع غربزدگی و غربستیزی پرداخت و بر اهمیت یافتن خویشتن و احیای ارزشهای اسلامی در جامعه تاکید کرد.
وی با اشاره به الگوی سوم زن مسلمان، بر لزوم معرفی این الگو به نسل جوان و ایجاد گفتمانی در این زمینه تاکید نمود.
دکتر مرضیه رضایی، عضو هیات علمی و دبیر کانون بانوان دانشگاه هرمزگان، نیز با اشاره به کمبود حضور زنان در برخی از نهادها، بر لزوم افزایش حضور زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی تاکید کرد و بیان داشت که فعالیتهای اجتماعی نباید به منزله خدشهدار شدن الگوی سوم زن مسلمان تلقی شود.
در پایان این نشست، بر اهمیت همکاری و همافزایی همه فعالان حوزه زنان برای ترویج و گسترش الگوی سوم زن مسلمان تاکید شد.